Lähetystori Uudenkaupungin torilla La. 1.9. klo 9.-13.

Vakka-Suomen seurakuntien yhteistä Lähetystoria vietetään jo 35. kerran Uudenkaupungin torilla.

Joka syksyisessä toritapahtumassa vierailijat kertovat lähetystyön parissa tehtävästä työstä ja myös musiikki on vienyt kuulijoita eri kulttuurien maailmaan. Kuulumisia on saatu muun muassa Virosta, Taiwanista ja Hongkongista. Tällä kertaa Lähetystorin vieraana on Uudestakaupungista kotoisin oleva diakoni, työnohjaaja Sari-Johanna Kuittilo, joka on työskennellyt Israelissa Suomen Lähetysseuran kautta vuodesta 2005 alkaen. Musiikkivieraana on Israelissa vapaaehtoisena työskennellyt Maria Dahlgren. Maria Dahlgren laulaa heprealaisia lauluja ja häntä säestää Mika Äijäläinen. Lapsille ohjelmaa tarjoaa Teatteri Saviruukku lähetysaiheisella nukketeatteriesityksellään ”Arvaa mitä, lännes on itä”. Esitykset nähdään lavalla klo 10. ja 11.30. Myös puuhateltassa riittää lapsille tekemistä ja kaikki halukkaat saavat ilmapallon. Lähetystorin juontaa Merja Alastalo Vehmaalta, aamuhartauden pitää Antti Kuokkanen Pyhämaasta ja yhteislaulua juontaa kanttori Hanna Pishro Vehmaalta. Seurakuntien myyntikojuista löytyy syksyn satoa, kotiruokaa, leivonnaisia, kalaa, käsitöitä, kahvia ja pullaa, lettuja, vohveleita sekä grillimakkaraa. Lähetystorilta löytyy myös hyväntahdon kahvila, Goodwill cafe, joka on Uudenkaupungin seurakunnan kohtaamispaikka paikkakuntalaisille ja muualta maailmasta tänne tulleille uusille asukkaille. Goodwill cafe-teltassa voi myös osallistua ilmaiseen kukka-arvontaan.

Lähetystorin järjestävät Uudenkaupungin, Kalannin, Pyhämaan ja Lokalahden kappeliseurakunnat, Laitilan, Pyhärannan, Taivassalon, Vehmaan ja Kustavin seurakunnat sekä Uudenkaupungin helluntaiseurakunta ja Lähde - Uudenkaupungin vapaaseurakunta.

Torin tuotto menee lähetystyön hyväksi kunkin seurakunnan nimikkokohteisiin ja pika-arvonnan tuotto Suomen Lähetysseuran Tasaus-keräykseen.