Laitilan seurakunta on aloittanut Pyhän Mikaelin kirkon sekä Laessaaren siunauskappelin korjaushankkeiden suunnittelun. Kirkossa muun muassa lämmitysjärjestelmä tulee uusittavaksi, samoin sähköasennuksia ja äänentoistoa uusitaan. Kappelissa korjataan päädyn ikkunaseinää, tehdään inva-wc ja kunnostetaan lehteriä. Lisäksi molempien kiinteistöjen salaojitusta uusitaan ja parannetaan esteetöntä liikkumista. Suunnittelua tehdään yhteistyössä kirkkohallituksen ja museoviraston kanssa.

Nyt suunnitteluvaiheessa on hyvä myös miettiä kiinteistöjen monikäyttöisyyden parantamista. Kirkon ja kappelin käyttö on ollut hyvin perinteistä. Millaisia seurakunnan tilaisuuksia voisi näissä kiinteistöissä tulevaisuudessa järjestää ja mitä muutoksia niihin voisi tehdä ?

Seurakuntalaisilta ja työntekijöiltä pyydetäänkin nyt ideoita ja ajatuksia suunnittelun tueksi.

Vaikka kirkko ja kappeli ovatkin monille tuttuja paikkoja, niin niissä on avoimet ovet keskiviikkona 20.3. kello 14 – 18. Paikalla on tuolloin seurakunnan edustajia, joille voi kertoa ajatuksiaan ja ne kirjataan ylös. Nettikysely on avoinna 29.3. asti.

TÄSTÄ KYSELYYN!