Laitilan seurakunnan toiminta pandemian aikana

Seurakunnan työntekijät ovat seurakuntalaistensa tavoitettavissa edelleen puhelimitse sekä sähköisten kanavien kautta.

Seurakunnan tilaisuuksiin saa tulla ainoastaan terveenä. Tämä on tärkein varotoimi. Tämä tarkoittaa, ettei osallistujilla saa olla COVID-19 infektioon sopivia oireita (nuha, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut, kuume, pahoinvointi, ripuli).

Jumalanpalvelukset

Kesäkuun alusta jumalanpalvelukset ovat jälleen auki seurakuntalaisille ja järjestämme myös ehtoollisjumalanpalveluksia. Turvavälit ja hygienia huomioiden Laessaaren kappelissa saa olla kerrallaan 60 henkilöä. Suntio valvoo istumajärjestyksen. Pappi ja suntio huolehtivat ehtoollisen jakamisen turvallisuudesta. Kolehdin kerääminen: ovella pois lähtiessä haaviin tai koriin. Tämän ohella jumalanpalvelukset edelleen striimataan suorana seurakunnan Facebookissa sekä tallennetaan seurakunnan YouTube-kanavalle myöhemmin katsottavaksi (pikalinkit etusivulla)

Asiakaspalvelu

Laitilan seurakunnan toimistot palvelevat toistaiseksi vain puhelimitse tai sähköpostilla.

Diakoniatyö

DIAKONIATOIMISTO PALVELEE MA-PE KLO 9-15 puhelimitse tai sähköpostilla

Diakoniatoimisto suljettu ja ruuanjako keskeytetty 29.6-19.7.2020

Hautaukset

Hautauksiin voi osallistua yli 50 henkilöä edellyttäen, että turvallisuusohjeita noudatetaan. Väkimäärä seurakunnan tiloissa on rajattu seuraavasti, että voidaan säilyttää turvavälit: Pyhän Mikaelin kirkko 150 hlöä, Laessaaren kappeli 60 hlöä, Kirkkokoti 30 hlöä. Seurakunnan työntekijöiden osallistumista muistotilaisuuksiin tarkastellaan tilannekohtaisesti.

Huom! Muistotilaisuuksia ja muita yksityistilaisuuksia koskee 50 henkilön osallistujarajoitus.

Muut kirkolliset toimitukset

Kirkkotilassa ja muissa seurakunnan tiloissa toteutettaviin kirkollisiin toimituksiin saa osallistua yli 50 henkeä edellyttäen, että turvallisuusohjeita noudatetaan. Perheen järjestämä kaste-, muisto- tai hääjuhla on yksityistilaisuus, jolloin vastuu on järjestäjillä ja sitä koskee 50 henkilön rajoitus.

Sielunhoito ja keskustelumahdollisuus

Seurakunnan työntekijät ovat käytettävissä sielunhoitoon ja keskusteluun muissakin kuin hengellisissä asioissa. Yksityisehtoollinen mahdollista.

Seurakuntalaisten huoliin vastataan myös Kirkon Keskusteluavussa, valtakunnallisessa numerossa 0400 22 11 80 joka päivä, iltaisin kello 18–24. https://kirkonkeskusteluapua.fi/ Osoitteessa palvelee myös chat ma-pe kello 12–22. Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaisen hinnan (pvm/mpm)