Laitilan seurakunnan toiminta vallitsevan tilanteen aikana

Seurakunnan työntekijät ovat seurakuntalaistensa tavoitettavissa edelleen puhelimitse sekä sähköisten kanavien kautta.

Seurakunnan TILOIHIN/TILOIHIN SAA TULLA AINOASTAAN TERVEENÄ ILMAN FLUNSSAOIREITA

Tämä tarkoittaa, ettei osallistujilla saa olla COVID-19 infektioon sopivia oireita (nuha, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, kuume, pahoinvointi, ripuli).

Tullessasi sisätiloihin käytä käsidesiä!

Käytä kasvomaskia, jos turvaväliä (1-2 m) ei voi pitää

Maskin käyttöä suositellaan joukkoliikenteessä ja niissä julkisissa tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen ei ole mahdollista.

Suositus koskee yli 15-vuotiaita tilanteissa, joissa lähikontakti kestää yli 15 minuuttia.

Yski ja aivasta oikein

- älä päin naapuria. Peitä suu ja nenä yskän ja aivastuksen ajaksi tai jos käytössä ei ole paperinenäliinaa yski hihaasi vasten.

Yskittyäsi tai niistettyäsi käytä käsihuuhdetta tai pese kädet

Tilaisuudet, tapahtumat, kokoontuminen

Hallitus suosittelee, että kokoonnuttaessa noudatetaan turvaetäisyyksiä ja hygieniaohjeita. Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on antanut 14.5. ohjeen koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksissa.

Jumalanpalvelukset

Kesäkuun alusta jumalanpalvelukset ovat jälleen auki seurakuntalaisille ja järjestämme myös ehtoollisjumalanpalveluksia. Turvavälit ja hygienia huomioiden Laessaaren kappelissa saa olla kerrallaan 60 henkilöä. Suntio valvoo istumajärjestyksen. Pappi ja suntio huolehtivat ehtoollisen jakamisen turvallisuudesta. Kolehdin kerääminen: ovella pois lähtiessä haaviin tai koriin. Tämän ohella jumalanpalvelukset edelleen striimataan suorana seurakunnan YouTube-kanavalle (pikalinkki etusivulla)

Asiakaspalvelu

Kirkkoherranvirasto ja taloustoimisto ovat avoinna vain maanantaisin ja tiistaisin klo 9-13. Palvelemme puhelimitse ja sähköpostitse ma-to klo 9-13 puh. 044 491 8360

Diakoniatyö

DIAKONIATOIMISTO PALVELEE TOISTAISEKSI VAIN PUHELIMITSE TAI SÄHKÖPOSTILLA MA-PE KLO 9-15 puhelimitse tai sähköpostilla

Hautaukset

Hautauksiin voi osallistua yli 50 henkilöä edellyttäen, että turvallisuusohjeita noudatetaan. Väkimäärä seurakunnan tiloissa on rajattu seuraavasti, että voidaan säilyttää turvavälit: Pyhän Mikaelin kirkko 150 hlöä, Laessaaren kappeli 60 hlöä, Kirkkokoti 30 hlöä. Seurakunnan työntekijöiden osallistumista muistotilaisuuksiin tarkastellaan tilannekohtaisesti.

Muut kirkolliset toimitukset

Kirkkotilassa ja muissa seurakunnan tiloissa toteutettaviin kirkollisiin toimituksiin saa osallistua yli 50 henkeä edellyttäen, että turvallisuusohjeita noudatetaan. Perheen järjestämä kaste-, muisto- tai hääjuhla on yksityistilaisuus, jolloin vastuu on järjestäjillä.

Sielunhoito ja keskustelumahdollisuus

Seurakunnan työntekijät ovat käytettävissä sielunhoitoon ja keskusteluun muissakin kuin hengellisissä asioissa. Yksityisehtoollinen mahdollista.

Seurakuntalaisten huoliin vastataan myös Kirkon Keskusteluavussa, valtakunnallisessa numerossa 0400 22 11 80 joka päivä, iltaisin kello 18–24. https://kirkonkeskusteluapua.fi/ Osoitteessa palvelee myös chat ma-pe kello 12–22. Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaisen hinnan (pvm/mpm)