Lounais-Suomen Aluehallintovirasto on kieltänyt päätöksellään 11.5.2021 kaikki yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa Varsinais-Suomen alueella (rajoitukset voimassa 15.-31.5.2021.

Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset

Jumalanpalvelukset striimataan ja lähetetään Laitilan seurakunnan YouTube-kanavalla sekä toisinaan Laitilan seurakunnan kaapeli kanavapaikalla 81.

Kirkolliset toimitukset on pyrittävä järjestämään mahdollisimman pienellä joukolla. Tavoitteena on, että läsnä olisi korkeintaan 10 (Varsinais-Suomi) henkilöä. Kirkollisissa toimituksissa voivat pastoraalisista syistä olla läsnä kaikkein lähimmät omaiset, vaikka tämä lievästi ylittäisikin annetun henkilömäärärajan.  Työntekijät eivät sisälly tähän lukuun.

Tilojen käytön terveysturvallisuus

Seurakunnan tiloihin saa tulla vain täysin terveenä. Tämä koskee myös työntekijöitä ja kirkollisten toimitusten osallistujia. Tiloissa tulee noudattaa kahden metrin turvavälejä. Tilaisuuksiin osallistuville ja tiloissa asioiville suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä.

Ryhmätoiminnan rajoituksia

Aikuisten ryhmätoiminta jatkuu syksyllä.

20-vuotiaiden ja sitä nuorempien ohjattua harrastustoimintaa voidaan toteuttaa sisä- ja ulkotiloissa rajatusti. Tämä koskee myös rippikouluja. Turvavälien ja terveysturvallisuuden toteutumisesta on pidettävä huolta.

Uusia ohjeita luvassa AVI:n seuraavan päätöksen jälkeen

 On mahdollista, että AVI saattaa tehdä uuden ratkaisun koskien rajoituksia jo annettujen rajoitusten voimassaoloaikana.