Vauvat enkelibaletin pyörteissä

Joulubaletti uudistuu. Tänä vuonna joulun sanomaa tarkastellaan vauvojen näkökulmasta. Perinteinen sanoma ja tunnelma yhdistyvät joulun lämpöiseen huumoriin. Vauvat pohtivat joulun viettoa ja sanomaa pyhän Nikolauksen kanssa. Vauvat ovat jo nuoresta iästä huolimatta sisäistäneet nykyaikaisen mediakulttuurin. Joulua tarkastellaan tubettajan ja videoiden näkökulmasta. Wikipedialla on jälleen sanottavaa. Paikalla nähdään myös isoveli eli Big Brother.

Viime vuotiseen tapaan esityksen musiikki rakentuu perinteisten joululaulujen varaan, joita laulavat Farmari Sisters ja Vox Amanda. Mieskuoro Mölyäijät tulkitsevat jouluevankeliumin. Baletissa esiintyvät niin enkelit, paimenet, Maria, tietäjät kuin tiernapojatkin. Positiivista äijäenergiaa nähdään paimenten tanssissa ja tiernapoikien osuudessa. Maria tanssii soolotanssin.

Laten ja Paten joulutube - balettia toteuttamassa on monipuolinen ryhmä tanssijoita, lausujia, laulajia, näyttelijöitä ja juontajia. Produktio kokoaa yhteen yli 30 esiintyjää Laitilasta, Uudestakaupungista, Pyhärannasta ja Raumalta.

Baletti antaa vastauksia moniin kysymyksiin, myös niihin, joita et ole keksinyt kysyä. Mikä Patesta tulee isona? Miksi Nikolaus alkoi auttaa köyhiä? Miksi isi ei saa sanaa suustaan? Joulubaletti tuo valoa arjen harmauteen. Pimeänkin keskellä kaikuu enkelin ilosanoma: ”Teille on syntynyt Vapahtaja!”

Joulutube-baletti

11.12.2019 klo 18.30 kirkossa